Willoughby Residence

CREATIVE OVERVIEW : WILLOUGHBY RESIDENCE : DAVIS ARCHITECTS SYDNEY

Located on Sydney’s North Shore, this 4 bedroom home designed by Davis Architects Sydney celebrates light, warmth and texture of material.  The brief called for accommodation to suit the needs of a growing family of 5, with outdoor entertaining and cooking being key factors in the formation of the design.  A series of linked spaces are then broken down into smaller sub-spaces, that allow for both casual interactions and large-scale entertaining.  It was important that all materials selected were durable and sustainable, each adding a certain texture to the overall composition of the home.  The renovation maximised the site and available space, natural light aspects and seamless indoor-outdoor transitions.

WINNER – “Residential Architecture – Best Alteration & Addition” RAIA Awards 2015

Client Review:

“Through simple and elegant design, Davis Architects has created a home that flows seamlessly through a series of interconnected indoor spaces which transition to outdoor entertaining areas.  The design maximises available space and captures natural light.  A range of sustainable materials that vary in texture, composition and colour create warmth and an ‘earthiness’ adding another element of interest to the overall design.”  Georgina Dixon

Publications:

– Coastal Design Magazine Outdoor Entertaining Feature

architects sydneysydney architectaward winning sydney architectsydney residential architectresidential architect sydneyarchitect sydneyaward winning sydney architectsmodern architect sydney

PROJECT TEAM

Architect: Ed Davis

Builder: Radek Building

Engineer: NB Consulting

Photographer: Ann-Louise Buck ~ Possum Creek Studios

 

BACK TO PROJECTS