Dulwich Hill Residence

CREATIVE OVERVIEW : DULWICH HILL RESIDENCE : SUSTAINABLE ARCHITECTS SYDNEY

Being sustainable architects in Sydney the Dulwich Hill site presented an interesting challenge  in that it faces due south.  The design therefore focused on receiving sunlight into the living spaces during mid winter.  This was achieved through large north facing skillion roof forms which allows winter sun to penetrate deep into the room interiors, whilst excluding the harsh summer sun.  Recycled timber cladding was used externally and will be allowed to weather naturally over time.  As sustainable architects Sydney we ensured the house also benefited from environmental features such as solar hot water, rainwater storage used for flushing toilets and washing, as well as water storage used for reticulated garden watering.

Client Review:

“Ed understood what we wanted.  He listened to what was important to us, including our budget & worked hard to achieve our goals.  He succeeded in transforming a wish list into a beautiful house.  The spaces work brilliantly.  The orientation, light & natural ventilation work perfectly in all seasons.  Ed looked after every design element for us, including interior design with great results.  His attention to detail resulted in a renovation that not only looks good but works on a practical level day to day.  We also appreciated Ed’s responsiveness & willingness to resolve issues (however small) as they arose during the planning and building process.  Ed always took the time to listen to us & communicated very effectively throughout.  He was always on site when needed.  We have since recommended Ed to friends undertaking renovations & would engage him again ourselves should the need arise.”    Eve + Richard

 

architect sydneyarchitects sydneysustainable architect sydneysustainable architects sydneysydney architectsydney residential architectsresidential architect sydney

PROJECT TEAM

Architect: Ed Davis

Builder: J2 Build

Engineer: Alba & Associates

Photographer: Ann-Louise Buck ~ Possum Creek Studios

 

BACK TO PROJECTS