Creative Overview

VERANDAH HOUSE BYRON BAY

Set on a small site of 550m2 backing onto a nature reserve in a quiet pocket of Byron Bay, the aim of Verandah House was to create a house “in nature”.  Integration of landscape was key, with four distinct garden spaces that are dragged into the house by the permeable design.  Inspiration was found in the modern Balinese Villa where the main hallway is a covered outdoor space.  The central courtyard design allows for light from many varied directions to permeate into the plan.  Doors can slide away to open whole sides of rooms to external spaces, blurring the lines between inside & out.  Natural materials such as zinc, locally sourced stone, ecologically sourced timber and glass were also integral to the design’s sustainable approach.

“We asked Davis Architects to design our new home after researching local Byron Bay architects.  Ed listened to our brief and expanded the design with foresight and imagination as well as our criteria to do this as quickly as possible so we could build and be enjoying our home within a reasonable timeframe.  The process through council was less than a month with Ed’s knowledge of the expected guidelines.  Our builder Olivier Chaussemiche and his team executed Ed’s plans with expertise, knowledge and enthusiasm.  Our year of building has been a wonderfully happy and enjoyable experience, we absolutely love our home....  Thank you so much Davis Architects!”  Virginia Davies & David Hosking

Verandah House Byron Bay

Info

byron bay architect
01 architect byron bay
02 architects byron bay
03 byron bay architecture
04 sustainable architects byron bay
05 north coast architect
06 north coast architects
07 coastal architect
08 byron bay style
09 coastal architecture
10 gold coast architect
11 gold coast architects
12 north coast architecture
13 byron bay living
14 sustainable architect byron bay
15 byron bay architects