Creative Overview

Dulwich Hill Residence

The Dulwich Hill site presented an interesting challenge for Davis Architects in that it faces due south, so the design focused on receiving sunlight into the living spaces during mid winter. This was achieved through large north facing skillion roof forms which allows winter sun to penetrate deep into the room interiors, whilst excluding the harsh summer sun. Re-cycled timber cladding was used externally and will be allowed to weather naturally over time.

The house also benefits from environmental features such as solar hot water, rainwater storage used for flushing toilets and washing, as well as water storage used for reticulated garden watering.

Client Review:

"Ed understood what we wanted.  He listened to what was important to us, including our budget & worked hard to achieve our goals.  He succeeded in transforming a wish list into a beautiful house.

The spaces work brilliantly.  The orientation, light & natural ventilation work perfectly in all seasons.  Ed looked after every design element for us, including interior design with great results.  His attention to detail resulted in a renovation that not only looks good but works on a practical level day to day.  We also appreciated Ed's responsiveness & willingness to resolve issues (however small) as they arose during the planning and building process.  Ed always took the time to listen to us & communicated very effectively throughout.  He was always on site when needed.

We have since recommended Ed to friends undertaking renovations & would engage him again ourselves should the need arise."    Eve + Richard

Dulwich Hill Residence

Info

Dulwich Hill residence by Sydney architect Davis Architects
01 Davis Architects are sustainable architects for Sydney and Byron Bay
02 Northern Rivers Architect Ed Davis designed this Dulwich Hill residence
03 Sustainable architect Ed Davis designed this Dulwich Hill residence
04 Byron Bay architect Ed Davis designed this Sydney Dulwich Hill residence
05 Ed Davis architect Byron Bay designed this Sydney residence
06 Sydney residence designed by Davis Architects Byron Bay